GYAKORLÓ ÁPOLÓ KÉPZÉS

GYAKORLÓ ÁPOLÓ KÉPZÉS   

 VAJSZLÓN,  2021. szeptembertől - képzési idő: 2 év,

szakma azonosító száma: 5 0913 03 04      

Belépési feltétel: Érettségi vizsga                                                                                    

Foglalkozásegészségügyi alkalmassági és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges a 40/2004. (IV.26.) ESZCSM rendeletben és a 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 4. §. (3) a pontja  (pszichés egyensúly megléte, devianciák hiánya, intellektuális képességek megléte, figyelmi képességek megfelelősége, személyiségi sajátosságok,  pályamotiváció megfelelősége)      

A  Gyakorló ápoló  képzés sikeres befejezése után, 1 ÉV RÁÉPÜLÉSSEL az ÁLTALÁNOS ÁPOLÓ technikumi szint teljesíthető,  Szakmai azonosítója: 5 0913 03 01  Ez amely az  önálló ápolói munkára jogosít.

 A gyakorló ápoló, az ápolói munkacsoport tagja. A fekvő és járó beteg ellátásban tevékenykedő  szakember, aki felismeri a beteg szükségletei szerinti igényeit, és képes azt annak fontossági sorrendjének megfelelően kielégíteni. Beteget ápol, a testi, a lelki higiénét, az egészség visszanyerését segíti.  Részt vesz a különböző életkorú beteg embert fiziológiás és magasabb rendű szükségletei kielégítésében.  Eszközöket készít elő a különböző eszközös és laboratóriumi vizsgálatokhoz, diagnosztikus és terápiás beavatkozásokhoz, kivitelezésükben segítséget nyújt az egészségügyi team tagjainak. A biztonságos betegellátás szabályai szerint  a kivitelezésében való személyes részvételével egyes ápolói feladatokat elvégez (injekciózás, vérvétel,  EKG készítés, Oxigén terápia, nyomási fekély, váladék mintavétel),  adekvát kommunikációjával, empatikus, humánus magatartásával a beteget, a hozzátartozót segíti a mielőbbi gyógyulásához, felépüléshez a megfelelő életmód kivitelezéséhez.

Az elméleti képzés helyszíne: 7838 Vajszló, Batthyány u. 8.  SZOHE - IKSZT

A gyakorlat: a képző demonstrációs termeiben és betegkörnyezetben - Szigetvár Kórház, Sellye SZOHE Ápolási Intézet.

Jelentkezés: a kitöltött jelentkezési lap és érettségi bizonyítvány másolat EGYÜTT!  Beküldendő: titkarsag [at] esterhazy [dot] tmszc [dot] hu  és  szohe9 [at] gmail [dot] com, vagy  levélben postán: TMSzC  Esterházy Miklós Szakképzőiskola és Kollégium, 7200 Dombóvár, Pannónia  u. 21.,

Szociális Háló Egyesület  7960 Sellye, Batthyány u. 4.

JELENTKEZÉSI LAP:

/jel_lap_gyak_ap._2021._szept._vajszlo_