Felnőttképzési szolgáltatások

A Szociális Háló Egyesület Felnőttképzési Szolgáltatásai

Képzési Központunk tevékenysége során a felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt. A felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatás: olyan szolgáltatás, amely a képzések egyénre szabott kialakításának elősegítésére irányul.

A felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások célja, hogy támogassa a felnőtt egyén foglalkozást elősegítő képzésben való részvételét a sikeres munkavállalás érdekében, illetve segítse bekapcsolódni a képzési folyamatba, továbbá felkészítse a munkaerő-piacon való sikeres szereplésre. A cél az önismeret, az új készségek, új szakmai és magatartásbeli, viselkedésbeli tulajdonságok, új munkavállalói attitűdök elsajátítása, amelyek birtokában képesek lesznek alkalmazkodni a gazdasági környezet változó igényeihez.

Intézményünkben a szolgáltatások szűkebb értelmű rendeltetését a következőképpen határoztuk meg:

 • Segíteni a jelentkezőt azzal, hogy dokumentáljuk azt a tudást, tapasztalatot és képességeket, amelyeket a korábbi tanulmányai és munkavégzése során élettapasztalatként szerezett.
   
 • Segítséget nyújtani a számára a felnőttképzési programok kiválasztásához, döntése meghozatalához.
   
 • Segíteni tájékozódni a foglalkozások világában, a munkaerő-piaci karriercéljának meghatározásában, és szükség esetén elősegíteni mielőbbi visszatérését a munkaerőpiacra.
   
 • Tájékoztatni a képzések és egyéb támogatási, finanszírozási, továbblépési lehetőségek felől.
   
 • Alternatívákat kínálni a sikeres elhelyezkedés érdekében, a naprakész munkaerő-piaci helyzet és az egyéni adottságai figyelembe vételével, ezzel az álláskeresési esélyeinek javítása
   
 • Feldolgozni személyiségéből eredő problémáit, melyek a munkanélküliség átélésének következményei, és amelyek akadályozzák a munkavállalását, megelőzni a tartós munkanélküliség és az ezt kísérő pszichés-mentális hatások kialakulását.
   
 • Segíteni ügyfeleinket a mindennapi életben felmerülő jogi problémák intézésében, különösen a munkaviszonnyal és munkanélküliséggel összefüggő gondjai megoldásában.

A szolgáltatási tevékenység tehát szorosan kapcsolódik a felnőttképzési tevékenységhez, támogatja az egyén tanfolyamon történő részvételét, elősegíti a későbbi munkavállalást. Ugyanakkor a felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások különálló rendszerként is működnek, a felnőttképzési tevékenységtől függetlenül. A szolgáltatás olyan lehetőségek felsorolását is jelenti, melyek gyakran túlmutatnak az intézmény megoldási lehetőségein, ügyfeleit pedig nem csupán a tanfolyamok hallgatói alkotják, hanem egyéni megkeresés eredményeként is bekerülhetnek a rendszerbe.
 

Felnőttképzési szolgáltatásaink:
Letöltés (pdf)